Flash mob în MallDova: Atenţie! Începe să dansezi, opreşte SIDA!



Pe parcursul a 3 zile, vineri, sâmbătă şi duminică (27, 28, 29 noiembrie) în centrul comercial MallDova, trei organizaţii neguvernamentale: “Viaţa Nouă”, „Mamele pentru viaţă” şi Reprezentanţa din Republica Moldova a „Fundaţiei SIDA Est-Vest” împreună cu echipa proiectului dance4life au desfăşurat activităţi de profilaxie a HIV şi SIDA, activitate dedicată Zilei Mondiale de Luptă împotriva SIDA (1 decembrie).

Punctul culminant al acţiunii a fost flash-mobul organizat de echipa dance4life. Mai mult de 40 de voluntari – Agenţi ai Schimbării, au organizat flash-moburi în cadrul cărora a fost prezentat dance4life drill – dansul care reprezintă proiectul.Voluntarii au distribuit în incinta centrului comercial materiale informaţionale despre HIV şi SIDA, au prezentat spoturi audio şi video pe acest subiect, au discutat cu vizitatorii centrului comercial despre importanţa modului sănătos de viaţă şi toleranţa faţa de persoanele HIV pozitive. Mulţi dintre tinerii care se aflau prin acest centru comercial s-au apropiat de echipa dance4life pentru a se înregistra şi să cheme dance4life şi la ei în şcoală.

Cu ocazia acestei acţiuni în centrul comercial MallDova au fost amenajate cutii pentru colectarea donaţiilor pentru a procura cadouri de Crăciun copiilor HIV-pozitivi şi cei afectaţi de HIV şi SIDA din Republica Moldova.