Absolvenţi de internate vor fi ajutaţi să se înscrie la facultate



8116Interpreţi de la Chişinău au cântat aseară pentru copii, într-o acţiune de caritate iniţiată de asociaţia nonguvernamentală „Amici dei Bambini” /Prietenii copiilor/. Din banii pentru biletele la concertul „Pentru voi copii lumii”, ediţia a II, vor fi susţinuţi mai mulţi absolvenţii de şcoli-internat, care îşi doresc să facă o facultate, transmite Info-Prim Neo.

„Vrem să sensibilizăm opinia publică despre situaţia copiilor din internate, să facem o colectare de fonduri pentru a putea să ajutăm într-un fel aceşti copii. Anul trecut am reuşi să susţinem prin astfel de concert 35 de copii, am văzut dorinţa în sufletele lor de a-şi continua studiile, să meargă înainte, să înţeleagă că au un viitor. Dacă vor munci, vor reuşi în viaţă”, a spus Stela Vasluian, preşedintele „Amici dei Bambini” în Moldova.

Natalia Ciobanu are 16 ani şi este studentă la Colegiul Tehnologic. A absolvit gimnaziul internat din satul Căzăneşti. „Anul trecut, când am primit vestea că pot merge mai departe să fac studii, am înţeles că am pentru ce să trăiesc, că cineva se gândeşte la mine, avem şi noi o soartă”, a spus din scenă Natalia.

Ştefan Panfil are 18 ani, a absolvit a gimnaziul internat din Străşeni şi, de asemenea, e student la Colegiul Tehnologic. Spune că este foarte mulţumit de acest sprijin, că poate să-şi realizeze o parte din planurile vieţii, să înveţe, să aibă o profesie şi să devină om.

În scenă au urcat 10 interpreţi de muzică uşoară. „Sunt convins că viitorul acestor copii va fi plin de realizări frumoase, îi vom susţine în tot ceea ce-şi doresc să facă. Noi, artiştii, am venit în această seară să spunem că suntem alături de aceşti copii şi să le urăm succese”, a spus interpretul Adrian Ursu.

La ediţia din anul trecut, au fost adunaţi 24 mii lei. Au fost ajutaţi 35 de absolvenţi de internate.

http://www.info-prim.md