Voluntari cu inima mare



În luna octombrie, două voluntare din Olanda, Astrid şi Tita au vizitat Moldova. Au fost aici trei săptămîni, dintre care au fost în vizită la mai multe internate din nordul  ţării.  Cîteva  zile de la finele lunii le-au petrecut la sediul Asociaţiei “ Neoumanist ” în compania beneficiarilor, care au rămas încîntaţi de prezenţa lor încurajatoare. Despre vizita lor în Moldova puteţi afla mai multe pe pagina lor : www.Tita en Astrid.waarben jij.nu

Astrid şi Tita au venit cu multe jocuri şi obiecte pentru activităţile desfăşurate cu beneficiarii. Beneficiarii au fost entuziasmaţi să înveţe noi jocuri şi să discute cu noile prietene, ceea ce au devenit voluntarele în scurt timp.

Pictînd împreună cu ele, bunicuţele noastre şi-au putut exprima sentimentele şi imaginaţia cu privire la frumoasa toamnă care ne încîntă afară. De asemenea, minunată a fost plimbarea prin parcul localităţii, bucurîndu-ne cu covorul colorat de frunze.

Voluntarii internaţionali, cît şi cei locali sînd profund apreciaţi  pentru activitatea lor, de către membrii şi beneficiarii Asociaţiei. Aceştia sînt o sursă de de lumină şi altruism, un exemplu demn de de cei ce vor să înveţe arta de a dărui!

P.S. Astrid şi Tita au donat bani pentru beneficiarii proiectului Îngrijire la domicilu din care au fost procurate cele mai necesare lucruri solicitate de beneficiari. Pentru a vizualiza distribuirea acestora faceţi click  pe: http://neohumanist.shutterfly.com/activities/1603. Din pacate nu putem reda electronic  cuvintele de mulţumire ale beneficiarii dar emoţiile şi bucuria au fost de nedescris.

Autor articol: Tcaci Vladislava, Asisitent social,  Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”, tel. (0237) 28003,

www.neohumanist.org,

www.neoumanist.wordpress.com