0 8008 8008 — zero toleranţă bătăilor



Fondul ONU pentru Populaţie şi Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii "La Strada" lansează Campania naţională de sensibilizare a publicului larg "Familia sănătoasă este familia fără violenţă".

Campania include mai multe activităţi de informare şi sensibilizare, printre care difuzarea spoturilor de publicitate socială şi distribuirea materialelor infor­ma­tive în rândul populaţiei despre cauzele şi urmările violenţei în familie. Studiile arată că în R. Moldova fiecare a patra femeie este victimă a violenţei în familie, fie fizică, sexuală, psihologică sau economică. În acelaşi timp doar o mică parte din cazurile de violenţă sunt oficial înregistrate şi asistate.

Pe această cale Campania îşi propune să cultive în rândul populaţiei atitudinea de ZERO TOLERANŢĂ faţă de fenomenul violenţei în familie şi să promoveze un nou serviciu — Telefonul de Încredere pentru femei 0 8008 8008 — gestionat de Centrul "La Strada". Cam­pania de sensibilizare "Fa­milia să­nă­toasă este familia fără violen­ţă" se desfăşoară în cadrul proiectului "Protecţia şi abilitarea victimelor traficului de fiinţe umane şi violenţei în familie", susţinut de Guvernul Japoniei şi de Fondul ONU pentru Securitate Umană. Campania se bucură şi de susţinerea Ministerului Afacerilor Externe al Regatului unit al Danemarcei.

Comunicat UNFPA