Campania Buburuzelor: "Zece lei pentru un milion de şanse!"



buburuze-redactate-_1_Circa 800 de lei au acumulat voluntarii Centrului de reabilitare şi integrare socială CRIS în cadrul unui flashmob, prin care a fost lansată oficial Campania Buburuzelor. Calendarele arată în cel mai obiectiv mod că-i toamnă, iar confirmarea vine când ne uităm la cerul gri şi termometre ce indică valori de gheaţă.

Cu atât mai spectaculoasă a fost „invazia” buburuzelor în Grădina publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău unde, recent, voluntarii Centrului CRIS au lansat campania „Zece lei pentru un milion de şanse!”. Evenimentul a ieşit din cotidian datorită acestor tineri entuziaşti care îşi doresc să sprijine beneficiarii centrului: copii şi tineri cu dizabilităţi oncologice, malformaţii congenitale şi maladii ale glandei tiroide, contractate în urma catastrofei nucleare de la Cernobâl.

Campania a luat start printr-un flashmob, organizat în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Opt voluntari au îmbrăcat tricouri negre, fiecare având pe spate imprimată o literă ca, împreună, să formeze cuvântul „Cernobâl”. Mai apoi, s-au dezbrăcat de ele şi au rămas în tricouri albe, iar mesajul de pe spatele lor a fost - CER NOBIL. Acest schimb de tricouri simbolizează, ne-au explicat tinerii, faptul că cerul negru al catastrofei de la Cernobâl se poate transforma într-un cer senin, plin de speranţe.

Apoi, voluntarii au propus trecătorilor să cumpere cu zece lei câte o buburuză confecţionată din mărgeluţe de către beneficiarii centrului. Fiecare voluntar purta la piept acest simbol ce semnifică un „lady bird” din engleză însemnând gândăcelul Maicii Domnului, unitatea dintre iubire şi speranţă. Numeroşi trecători au fost atraşi de minunatele broşe în formă de buburuze, iar mirii şi miresele, tradiţional prezenţi la monument în weekenduri, le-au găsit loc la piept, chiar lângă bucheţelele de nuntă.
Voluntarii Centrului CRIS speră să extindă Campania Buburuzelor şi să obţină fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor de reparaţie a sediului lor. Acolo ei pot avea un sprijin şi o şansă reală de a se integra în societate.

Adresa Centrului: or. Chişinău, str. Miron Costin, 13/4.Pentru informaţii suplimentare: 069494144 (Doina Cauş, coordonator voluntari).

http://www.timpul.md