Programul probațional primar obligatoriu pentru copiii în conflict cu legea instituționalizat de autorități

Distribuie prietenilor:Programul probațional primar obligatoriu: formare civică și vocațională pentru copiii în conflict cu legea va fi implementat, la nivel național, de către consilierii din cadrul birourilor teritoriale de probațiune. Programul a fost instituționalizat, recent, prin ordinul directorului Inspectoratului Național de Probațiune

dsc 0251

„Implementarea programului la nivel național presupune că mai mulți minori în conflict cu legea vor putea beneficia de componentele acestuia – formare civică și vocațională în calitate de alternativă la detenție. Acest fapt se datorează eforturilor comune și implicării active a partenerilor de implementare a proiectului – Inspectoratul Național de Probațiune și UNICEF Moldova” declară Augustina Bolocan-Holban, președinta AJPP.

Programul probațional a fost dezvoltat de Asociația pentru Justiție Penală Participativă, cu implicarea unui expert internațional din România, în anul 2018, și pilotat, timp de șase luni, în patru regiuni ale Republicii Moldova. Totodată, în cadrul proiectului susținut de UNICEF Moldova, consilierii de probațiune au avut acces la instruire profesională pentru dezvoltarea competențelor de formator în implementarea Programului probațional primar obligatoriu pentru minori în conflict cu legea.

Rezultatele pilotării Programului Probațional Primar Obligatoriu pentru copiii în conflict cu legea au fost discutate la Chișinău și pot fi accesate pe linkul de mai sus.

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.