Campania informationala de prevenire a consumului de droguri in mediul adolescentilor si tinerilor din mun. Balti si orasul Tiraspol



Campania informationala de prevenire a consumului de droguri in mediul adolescentilor si tinerilor din mun. Balti si orasul TiraspolIncepind cu 1 octombrie 2009, Asociatia Obsteasca “Uniunea pentru prevenirea HIV si Reducerea Noxelor din Moldova” a lansat campania informationala de prevenire a consumului de droguri in mediul adolescentilor si tinerilor din mun. Balti si orasul Tiraspol.

Campania informationala este organizata in perioada octombrie – decembrie 2009, in cadrul proiectului “Prevenirea consumului experimental de droguri in mediul adolescentilor si tinerilor din Balti si Tiraspol”, implementat in parteneriat cu Asociatia “Tinerii pentru Dreptul la Viata”, Balti, Asociatia obsteasca “Viitorul Sanatos”, Tiraspol, Primariile Balti si Tiraspol cu suportul financiar al “The Black See Trust for Regional Cooperation, a Project of the German Marshall Fund”.

In procesul desfasurarii acestei campanii sunt organizate sesiuni de informare pentru elevii tuturor scolilor si liceelor din Balti si Tiraspol, difuzate spoturi audio si TV la posturile locale, plasate 2 banere de strada, distribuite materialele informationale create in cadrul proiectului.

In perioada lunii noiembrie 2009 in Balti urmeaza a fi organizata o sesiune de formare cu privire la metode eficiente de prevenire a consumului de droguri in mediul adolescentilor adresata directorilor adjuncti pentru educatie din scolile si liceele mun. Balti. Sesiunea va fi promovata cu participarea unui formator din Romania, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere antidrog, Iasi.

La mijlocul lunii octombrie 2009, Uniunea pentru prevenirea HIV si Reducerea Noxelor din Moldova urmeaza sa lanseze site-ul www.drognet.md primul site din Moldova adresat tinerilor, parintilor si profesorilor ce abordeaza problema dependentei de droguri.