NDI şi IRI au fost înregistrate la Ministerul Justiţiei



NDI şi IRI au fost înregistrate la Ministerul JustiţieiInstitutul Naţional Democratic (NDI), care activează în R. Moldova din 2003, şi Institutul Republican Internaţional (IRI), care susţine dezvoltarea democraţiei în R. Moldova din 1998, au primit ieri certificatele de înregistrare chiar din mâinile noului ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase.

În numele Guvernului, ministrul a exprimat regretul pentru tergiversarea inexplicabilă a acreditării celor două instituţii americane. „Vom elimina toate barierele birocratice în activitatea Ministerului Justiţiei şi vom iniţia o colaborare strânsă cu societatea civilă. Înregistrarea acestor două instituţii reprezintă începutul unei noi etape în relaţia Guvernului cu societatea civilă”, a declarat Tănase.

Ministrul Justiţiei a mai spus că, de-a lungul anilor, NDI şi IRI au acordat asistenţă constantă şi extrem de importantă la modernizarea sistemului politic din R. Moldova, în special a partidelor politice de la noi. „Ţin să precizez că ajutorul a fost acordat tuturor formaţiunilor, indiferent dacă s-au aflat la guvernare sau nu. Pentru viitor, aceste două instituţii rămân a fi parteneri importanţi în implementarea reformelor pe care urmează să le realizăm”, a menţionat Alexandru Tănase.

 

http://www.timpul.md