DE LA EGAL LA EGAL



Pe tot parcursul lunii mai 2007 tinerii de la institutiile de invatamint din or. Hincesti, care vor vota pentru prima data in cadrul alegerilor locale, aproximativ 700 de tineri, au avut ocazia sa-si cunoasca drepturile constitutionale si celel electorale, sa se familiarizeze cu notiunea de program electoral si sa intre in esenta procedurii de vot. Toate aceste informatii le-au fost presentate de catre colegii lor de liceu - 12 tineri instruiti in cadrul proiectului "Invata sa te implici" implementat de catre Consiliul Municipal al Copiilor si Tineretului din or. Hincesti (CMCTH), finantat de Ambasada SUA in Moldova.

Noutatea acestei modalitati de diseminarea a cunostintelor este metoda de organizare a atelierilor "de la egal la egal" care permite beneficiarilor sa se simta liberi sa acorde orice intrebare si sa afle cit mai multe despre alegeri si necesitatea participarii active in viata sociala si politica a comunitatii.

Din rapoartele prezentate de catre cei 12 tineri instructori si participind nemijlocit la ateliere, staff-ul proiectului a notat interesul pronuntat al tinerilor din Hincesti fata de temele puse in discutie si determinarea acestora de participa la alegerile locale din 3 iunie 2007.

Este de mentionat si faptul ca administratia scolilor, cu care CMCTH stabilise deja fructoase relatii de colaborare, a fost incintata de a oferi tinerilor instructori posibilitatea de a-si informa colegii la temele electorale, atit de putin puse in discutie in cadrul orelor de Drept.