Licee din Chişinău conectate la Wi-Fi



starnet7713Cinci licee din municipiul Chişinău în curând vor fi conectate la sistemul Wi-Fi, în cadrul proiectului social „Noi apreciem inteligenţa”, o colaborare dintre compania StarNet şi Primăria Chişinău, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit preşedintelui companiei, Alexandru Machedon, scopul acestui proiect este de a stimula elevii să-şi dezvolte talentele şi să înveţe mai bine, iar pentru a-i stimula în acest proces, proiectul prevede posibilitatea ca părinţii lor să poată urmări pe internet notele şi absenţele copiilor lor.

„Pentru că suntem o echipă tânără şi ingenioasă şi ne pasă de societatea şi mediul în care trăim, ne-am decis să lansăm acest proiect pentru a trăi într-o comunitate independentă şi competitivă. Acest proiect este dedicat tinerilor inteligenţi, care aspiră la un viitor mai bun”, a declarat Alexandru Machedon în cadrul unei mese rotunde organizate marţi, 22 septembrie, cu prilejul prezentării proiectului.

În prima fază a proiectului sunt antrenate liceele Spiru Haret, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Mihai Sadoveanu şi Constantin Sibirski. Ulterior proiectul va cuprinde şi alte licee.

„Proiectul mai are ca scop şi lansarea unei competiţii între liceele din capitală şi elevii acestora, la mai multă ştiinţă de carte. Vrem să stimulăm fiecare elev din orice şcoală să se încadreze în această competiţie. Acestă ofertă va aduce un grad mai mare de transparenţă pentru tot ceea ce înseamnă educaţie”, a spus primarul Dorin Chirtoacă în cadrul prezentării proiectului.

„Acest proiect va stimula şi motiva elevii să obţină performanţe continue la învăţătură. În contextul schimbărilor pozitive care au loc la noi în societate, acest proiect va da startul unor noi proiecte care vor stimula şi mai mult transparenţa oricărei activităţi”, a afirmat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, şefa direcţiei generale educaţie, tineret şi sport.

În cadrul proiectului a fost lansat şi portalul informativ www.liceu.md, pentru a încuraja liceenii să se prindă în competiţie. Compania a promis şi premii elevilor care vor obţine cele mai bune rezultate.

Info-Prim Neo