Schimb de experienţă la nivel interraional



Fiind cititori fideli cunoaşteţi deja că atât în raionul Criuleni, cât şi în raionul Sîngerei este implementat conceptul de LIDER LOCAL. Era de aşteptat faptul ca la tinerii activi din aceste raioane să apară dorinţa de a face cunoştinţă şi a împărtăşi atâtsuccesele, cât şi eşecurile propriilor experienţe. Astfel la data de 2 august 2008 tinerii activi din Criuleni au fost primiţi cu multă ospitalitate la Centrul de Resurse pentru Tineri „Progres” din orăşelul Sîngerei.

Pentru a sparge barierele  psihologice şi a crea o atmosferă de încredere reciprocă care să predispună spre o comunicare cât mai eficientă, moderatorii au propus o serie de jocuri de cunoaştere şi jocuri de colaborare care au ca scop creşterea gradului de participare individuală, formarea capacităţii de rezolvare în colectiv a unor probleme. Scopul fiind îmbunătăţirea spiritului de echipă, înlăturarea barierelor şi stereotipurilor psihologice, creşterea încrederii în sine a jucătorilor şi creşterea solidarităţii.

Tinerii din Criuleni au avut deosebita ocazie să cunoască povestea de succes a înfiinţării Centrului de Resurse pentru Tineri „Progres”, tinerii din Sîngerei şi fondatorii centrului au relatat şi demonstrat în fotografii etapele creării, munca asiduă depusă şi credinţă neclintită în visul lor.

Tinerii din Sîngerei au fost plăcut surprinşi de rezultatele proiectelor implementate de tinerii din Criuleni, au identificat obstacole comun întâlnite şi au împărtăşit modalităţi de soluţionare, astfel urmând ca practicile de succes să fie preluate de alte comunităţi.

Liderii locali în formare au petrecut timpul eficient, s-au simţit bine, astfel cresc şansele să devină prieteni şi să stabilească relaţii de lungă durată în scopul soluţionării problemelor cu care ei se confruntă la ei în comunitate.

Următoarea activitate de acest tip se preconizează să fie desfăşurată în oraşul Orhei, unde vrem să lansăm Cursul Practic de Liderism pentru a dezvolta LIDERI LOCALI.

http://www.liderlocal.com