La secţiile de votare din R.Moldova domină o atmosferă liberă, alegătorii nefiind împiedicaţi să-şi exercite dreptul la vot



În acelaşi timp, LADOM îşi exprimă îngrijorarea faţă de blocarea secţiei de votare nr.5 amplasată în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din localitatea Corjova,  r-nul Dubăsari de către cîţiva activişti ai regimului de la Tiraspol şi de miliţia transnistreană,  în dimineaţa zilei de azi.

Observatorii LADOM au semnalat la această oră următoarele nereguli:

  • Listele electorale întocmite greşit şi de această dată, deşi funcţionarii electorali au fost solicitaţi să le actualizeze în mod adecvat.

În secţiile nr. 216, nr.62, din Chişinău, secţia nr.5 din Leova, în listele electorale sunt incluse persoane necunoscute de către proprietarii apartamentelor. În apartamentul nr.117 situat pe strada Florilor 32 a fost inclusă Verhovscaia Olga care nu are domiciliul pe această adresă. În ap.nr.2 situat pe str.Zelinschi 36/6 este inclusă în liste Cojocari Marfa. 1914 despre care proprietarul apartamentului nu ştie nimic.

Din cauza includerii eronate in liste electorale a datelor din buletinul de identitate unui alegător din secţia de votare 62 din Chişinău i-a fost limitat dreptul la vot.

  • Intimidarea Observatorilor LADOM

Observatorului LADOM i-a fost încălcat dreptul la libera circulaţie în secţia de votare nr.62 din municipiul Chişinău

  • Activitatea membrii biroului secţiei de votare nr. 146 din municipiul Chişinău nu este bine organizată, între aceştia iscîndu-se o discuţie aprinsă despre rolul fiecăruia din ei.

  • Lista neregulilor nu este exhaustivă. Următorul comunicat al LADOM  va fi difizat  în jurul orei 15:00

Pentru informaţii suplimentare contactaţi: Rima Plăcintă-Condraţchi, e-mail: rplacinta@alegeliber.md, sau la nr. de tel: (+373-22) 280512/ 280561, 069569999.Your browser may not support display of this image.