Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

IMBRATISARI GRATIS DE LA AVI MOLDOVA

La 27 aprilie 2007, voluntarii YTNF din AVI Moldova s-au adunat in Parcul Central al Chisinaului, linga havuz, unde oamenii obisnuiesc sa stea sa se odihneasca pe banci ori sa se plimbe pe numeroasele alei ale parcului. In mijlocul acestei atmosfere minunate, voluntarii au organizat o actiune Free Hugs (Imbratisari Gratuite).

La inceput, ne-am despartit in mici grupuri a cite 2-3 persoane. Purtind maiourile YTNF, am luat in maini posterele noastre "Free Hug" si am inceput campania de imbratisari gratuite. Erau foarte multe persoane doritoare de a primi aceste imbratisari ;).

Cea mai bizara intimplare a fost cind doi politisti s-au apropiat de noi si ne-au intrebat ce partid politic reprezentam. Raspunsul nostru a fost ca este Saptamina Nationala a Voluntariatului si ne-am propus sa oferim imbratisari gratuite in scopul promovarii tolerantei in societatea noastra. Le-am propus si lor o imbratisare ;) dar, nu au consimtit... deci, nu le-am putut oferi si lor imbratisarile voluntarilor nostri, dar am vazut, totusi, un suris in coltul gurii. Dupa aceasta, am continuat actiunea noastra adunati toti la un loc. Si am avut mai mult succes in aceasta formula.

Reactiile la Free Hugs au fost diverse: unii erau foarte interesati si veneau sa ne ceara o imbratisare gratuita, altii aveau dubii, dar sfirseau prin a accepta o imbratisare, pe cind ceilalti se multumeau doar sa priveasca zimbind...

Pentru multi dintre noi, aceasta a fost cea mai interesanta activitate pe care am desfasurat-o cu persoane total necunoscute. Dupa citeva ture prin parc, timp de citeva ore in care am oferit imbratisari si am impartit fluturasi cu informatii despre YTNF, AVI Moldova si taberele internationale SCI, ne-am dus sa bem un suc si sa facem schimb de impresii. Ne-am amintit de diferitele reactii pe care oamenii le-au avut cind ne-am apropiat de dinsii. Multe persoane intrebau: Cine sunteti? De ce faceti aceasta actiune? Sunteti platiti pentru asta? Sunteti nebuni? Faceti parte din vre-o secta? : ) Oricum, a fost placut sa auzim o multime de reactii, precum: este cea mai buna idee pe care am vazut-o vre-odata, este atit de interesant, este grozav, as avea nevoie de o imbratisare asa ca Hai sa ne imbratisam! Iti multumesc!

Aceasta este o actiune inovativa pentru Moldova, fiind si placuta, si nostima, si putin nebuna, si ciudata in acelasi timp.

Ce am obtinut din aceasta actiune? Ei bine, In afara de faptul ca am informat oamenii despre existenta AVI Moldova, YTNF si SCI si i-am determinat pe oameni sa inteleaga ca e ines a fim mai toleranti unii fata de altii, am luat multa energie pozitiva si kilograme de multa buna-dispozitie!

Verde, linistit si pasnic, sub stralucirea razelor de soare, parcul ne-a acceptat cu bratele deschise!!!

P.S.: Actiunea a fost inceputa in Australia de catre Juan Mann,

 

http://www.freehugs.org

 

 


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă