Elevi britanici in vizita la copiii cu dizabilitati din Moldova



elevi_britanici.jpg

Un grup de 22elevi din Marea Britanie se afla in vizita in Moldova in perioada 6-12 iulie. Scopulvizitei acestora este de a socializa si petrece cit mai mult timp cu copiii cudizabilitati din Moldova.

Doua zile la rindoaspetii le-au petrecut impreuna cu copiii cu dizabilitati de la Centrul de Zi„Speranta" din capitala. Miercuri, 8 iulie, elevii din Marea Britanie au vizitattabara „Camping" din statiunea Vadul lui Voda. Timpul petrecut in tabaraacestia l-au dedicat comunicarii cu mebrii „Clubului de Adolescenti", dincadrul Centrului de Zi „Speranta", care se afla la odihna in statiune. Încadrul intilnirii copiii s-au cunoscut indeaproape, au organizat mai multejocuri, iar limba de comunicare a fost engleza. Membrii Clubului au relatat despreactivitatile copiilor cu dizabilitati din Moldova. Joi, in incinta centrului,oaspetii din Marea britanie au fost prinsi in activitati de socializare cucopiii cu dizabilitati ce frecventeaza centrul.

Pe parcursul anului de studii cei 22 elevi de la St. George's School din Marea Britanie au adunat banii necesari din propriile economii ca sa poata ajunge in Moldova.

Centrul de Zi „Speranta" este un centru de integrare sociala a copiilor cu dizabilitati din Moldova. În luna noiembrie 2008, centrul a marcat 10 ani de activitate.