INTECO a realizat un film la tema Drepturile Copilului

În perioada 15 -20 iunie, la Centrulde Instruire a S.A "Moldtelecom" din satul Ivancea raionul Orhei, AsociatiaObsteasca INTECO a realizat filmarile pentru filmul instructiv "Cunoaste-tidrepturile". În activitatile realizate au fost implicati 16 copii cu virstacuprinsa intre 4 -18 ani din satul Crihana Veche, raionul Cahul, elevi dininstitutiile scolare a municipiului Chisinau, inclisiv copii romi.

Filmarile au avutca scop imbunatatirea calitatii filmul instructiv "Cunoaste-ti drepturile", caurmare a sintezei opiniilor colectate in cadrul focus-grupurilor organizate cu elevi,parinti si cadre didactice din tara in cadrul proiectelor din domeniulDrepturilor Copilului, anterior implementate de Asociatia Obsteasca INTECO.

Grupul de creatie a montat scene, care abordeaza articole din Conventia Internationala pentru Drepturile Copilului. Rolurile in scenele filmului sunt interpretate de copii, deasemenea copiii au participat activ la elaborarea scenariului.

Filmul instructiv „Cunoaste-ti drepturile" va fi parte componenta a suportului de curs pentru instruirea elevilor din liceele raionului Cahul in domeniul drepturilor copiilor cu utilizarea metodelor interactive de predare.

Activitatile realizate sunt parte componenta a proiectului „Eficientizarea procesului de educatie a elevilor din raionul Cahul in domeniul Drepturilor copilului" initiat de catre Asociatia Obsteasca INTECO.

Scopul proiectului este imbunatatirea procesului de predare a Drepturilor copilului in institutiile de invatamint preuniversitar, din raionul Cahul. Proiectul prevede testarea unor metode noi de predare a Drepturilor Copilului in institutiile de invatamint preuniversitar din Republica Moldova in cadrul orelor de dirigentie.

Parteneri ai proiectului sunt: Ministerul Educatiei si Tineretului al Republicii Moldova, Consiliul Raional Cahul, Directia Generala Învatamint, Cahul, Asociatia Obsteasca Pro-Art (or. Cahul), Centrul de Asistenta Sociala si Protectie a Drepturilor Copilului din or. Cahul, Asociatia Obsteasca „Gaudeamus"din s.Crihana Veche, r. Cahul si Asociatia Presei Independente.

Acest proiect este implementat cu suportul financiar al Agentiei Suedeze de Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si al Fundatiei Soros-Moldova (FSM).

INTECO este o organizatie fondata cu scopul  de a contribui la dezvoltarea comunitara si fortificarea societatii civile; dezvoltarea activismului social si a spiritului de initiativa al cetatenilor; cresterea nivelului de trai al categoriilor defavorizate.

 

Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă