La Strada lanseaza o noua campanie de sensibilizare privind vulnerabilitatea migrantilor



Centrul International pentru Protectia si Promovarea Drepturilor Femeii "La Strada" lanseaza, incepand cu 15 iunie, o noua campanie de sensibilizare a publicului larg cu genericul: „Vulnerabilitatea migrantilor, in special femei, la exploatare si trafic de fiinte umane", transmite Info-Prim Neo.

Obiectivul campaniei este de a sensibiliza populatia si autoritatile privind vulnerabilitatea femeii la exploatare si trafic, informarea publicului larg despre drepturile lucratorului migrant, educarea lui privind migratia sigura si prevenirea riscului traficarii.

Totodata, organizatorii tin sa incurajeze potentialii migranti si persoanele traficate, rudelor si apropiatii lor, sa apeleze, gratuit, la Linia Fierbinte a Centrului - 0 800 77777 - pentru a se informa sau a beneficia de asistenta si sustinere.

„Traficul de fiinte umane mai ramane sa fie asociat cu exploatarea sexuala a femeii, alte forme fiind trecute cu vederea si, implicit, nefiind identificate cazurile de exploatare a femeii prin munca fortata. De multe ori, aceasta categorie de victime este tratata ca si migranti ilegali si sunt deportati, situatie in care femeia devine si mai vulnerabila in fata traficului, si mai instrainata de asistenta si protectie", se spune intr-un comunicat remis de „La Strada".

ONG subliniaza ca, de multe ori, femeile care au fost exploatate prin munca nu se auto-identifica in calitate de victima a traficului de fiinte umane si, res¬pectiv, nu solicita asistenta si protectie.

Potrivit datelor Organizatiei Internationale pentru Migratie si cele ale Organizatiei Internationale a Muncii, incidenta cazurilor de trafic in scopul exploatarii muncii creste vertiginos, anual inregistrandu-se un numar sporit de asemenea cazuri identificate.

Campania este initiata de Centrul International „La strada" in parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova si organizata cu suportul financiar al ICCO, Ministerului Afacerilor Externe ale Regatului Unit al Danemarcei, Ambasadei Germaniei la Chisinau, OIM, Misiunii din Moldova. 

 

Info-Prim Neo