Vedetele sunt invitate la munca de voluntariat



Cei care vor sa presteze munca de voluntariat sunt invitati sa participe la mai multe activitati de acest gen in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2009, cu genericul : „Hai in gasca voluntarilor!". Actiunea este organizata de catre Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat.

Eduard Mihalas, directorul-executiv al Asociatiei „Tinerii pentru dreptul la viata" (TDV), care face parte din coalitie, a declarat pentru Info-Prim Neo ca in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului - care se va desfasura in perioada 29 mai - 05 iunie - doritorii vor fi antrenati in diverse activitati de voluntariat.

„Daca anul trecut in actiune au fost implicati mai multi politicieni, atunci in anul curent incercam sa atragem persoane din show-bizz. Prin implicarea vedetelor in activitati de voluntariat vor fi oferite modele de participare si crestere a responsabilitatii civic e a cetatenilor", a precizat Mihalas.

În 2008 in actiune au fost implicati 30 de deputati, ministri, vice-ministri, consilieri, primari si alte persoane publice care prin implicare lor au oferit comunitatilor exemple de responsabilitate sociala. Printre oficialii care au prestat servicii de voluntariat se numara Marian Lupu, Vitalia Pavlicenco, Valentina Buliga, Dorin Chirtoaca, Oleg Cernei, Svetlana Chifa si altii. În total timpul oferit de persoanele publice este de aproximativ 220 ore, iar de catre voluntarii din ONG 1200 ore - echivalentul a 30 mii lei.

Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat a fost creata in august 200, de ONG active in voluntariat: Asociatia „Tinerii pentru dreptul la viata" , Centrul de Resurse „Tineri si Liberi", Consiliul National al Tineretului din Moldova (CNTM), Centrul de Resurse al Organizatiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Moldova (CreDO), Asocia tia „Motivatie" si Asociatia „Serviciu pentru Pace" (SPP). Scopul coalitiei este promovarea si facilitarea implicarii tinerilor in activitati de voluntariat.

www.info-prim.md