Partide de opozitie si ONG considera ca administratia TRM trebuie sa-si prezinte demisia



Cateva partide de opozitie, inclusiv cele trei care au acces in Parlament, dar si o organizatie neguvernamentala reprezentativa, considera ca actuala conducere a Companiei publice „Teleradio-Moldova" (TRM) trebuie sa-si prezinte demisia, transmite Agentia Monitor Media.

Intr-o declaratie a Partidului Liberal Democrat din Moldova facuta publica marti (12 mai) se cere, printre altele, „demisia conducerii TRM si a Consiliului Coordonator al Audiovizualului". In acelasi timp, PLDM cere accesul partidelor de opozitie la TRM.

Pe durata campaniei electorale, dar si dupa aceasta, alte doua partide de opozitie - Partidul Liberal si Alianta Moldova Noastra - au cerut in cadrul diferitor declaratii demisia conducerii TRM.

Recent, si IDIS „Viitorul", una dintre organizatiile neguvernamentale reprezentative din R. Moldova, a indicat intr-un document („Foaia de parcurs pentru reconcilierea nationala si integrarea europeana") prezentat Uniunii Europene asupra necesitatii demiterii actualei conduceri a TRM.

Atitudinea critica fata de TRM ale unor formatiuni politice si ONG este rezultatul unei activitati editoriale partinitoare a institutiei publice a audiovizualului. Rapoartele de specialitate, efectuate pe durata campaniei electorale din aceasta primavara, au demonstrat ca TRM a favorizat masiv si vadit Partidul Comunistilor, aflat la guvernare in R. Moldova. Si cateva institutii europene, inclusiv Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei si Parlamentul European, au apreciat critic activitatea Companiei „Teleradio-Moldova" in contextul evenimentelor din Moldova.

 

DECA-press