Fiscul - noul instrument de intimidare postelectorala al puterii de la Chisinau



Partidele politice necomuniste, organizatii neguvernamentale si presa de opozitie din Republica Moldova au intrat dupa alegeri in atentia Fiscului, care le solicita informatii despre sursele de finantare.

Cei vizati de solicitarile Fiscului spun ca este vorba despre inca o modalitate de exercitare a presiunilor din partea Partidului Comunistilor.

Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) si Alianta Moldova Noastra (AMN) au declarat, potrivit portalului de stiri Unimedia, ca au primit citatii prin care au fost anuntati ca Inspectoratul Fiscal va face controale financiare tematice la sediile partidelor.

PLDM a convocat o conferinta de presa unde a anuntat ca astfel de actiuni reprezinta "un dezmat si o implicare a acestor institutii in procesul politic".

"Probabil ii deranjeaza foarte mult declaratiile si actiunile noastre din ultimele zile. Astfel de controale se efectueaza, de regula, odata la trei ani, insa la PLDM a fost efectuata o astfel de verificare acum un an", a spus liderul PLDM, Vlad Filat.

(NewsIn)