"Coalitia 2009" respinge insinuarile insistente ale Ministerului Justitiei



Coalitia Civica pentru Alegeri Libere si Corecte - "Coalitia 2009" respinge insinuarile insistente ale Ministerului Justitiei precum ca ar fi fost organizator sau coorganizator al actiunilor de protest din 7 - 8 aprilie 2009 din mun. Chisinau.

În acest sens, reafirmam o data in plus faptul ca in aceasta perioada „Coalitia 2009" nu a avut intentia de a organiza intruniri publice sau actiuni de protest. Aducem la cunostinta Ministerului Justitiei si mass-media ca asa-numita „Coalitie civica Alegeri 2009", care a depus o declaratie prealabila la Primaria municipiului Chisinau prin care a notificat organizarea intrunirii din 7 aprilie 2009, nu are nimic in comun cu Coalitia Civica pentru Alegeri Libere si Corecte - „Coalitia 2009", iar persoanele indicate in acea declaratie nu fac parte si nu reprezinta Coalitia 2009.

Consideram ca Ministerul Justitiei avea toate posibilitatile si obligatia sa se documenteze inainte de a face declaratii care aduc atingeri imaginii Coalitiei 2009 si reputatiei organizatiilor neguvernamentale care au constituit-o. O simpla confruntare a denumirilor celor doua coalitii releva ca este vorba de initiative diferite, in campania electorala activand mai multe coalitii.

Pornind de la cele expuse mai sus, cerem Ministerului Justitiei sa rectifice declaratiile facute si sa prezinte public scuzele de rigoare pentru afectarea imaginii Coalitiei Civice pentru Alegeri Libere si Corecte - "Coalitia 2009".