Apel "Mesager" TV 1990 catre "Mesager" TV 2009



Echipa fondatoare a programului de stiri „Mesager" din anii 90, care, dupa destramarea URSS, a pus bazele jurnalismului de informare corecta si echidistanta la TV Nationala, face apel catre redactia „Mesager" TV 2009.
Ceea ce prezinta actualmente buletinele de stiri ale TRM inseamna de fapt o discreditare a brandului jurnalistic „Mesager" care s-a nascut si s-a afirmat in anii de emancipare nationala.

În aceste conditii de criza profunda, cand societatea noastra este amenintata cu instaurarea unei dictaturi politienesti, va indemnam sa reveniti la normele deontologice profesionale si sa ignorati cenzura si obedienta, sa nu faceti partizanat politic, sa demonstrati aservire si sa nu indreptatiti statutul de caine de atac al puterii care incita spiritele si trunchiaza adevarul.

Va indemnam sa asigurati o reflectare echidistanta si impartiala a evenimentelor, sa dati dovada de responsabilitate in fata publicului si sa nu va lasati manipulati, pentru ca astfel este manipulata si opinia publica. Orice act de denaturare a realitatii nu face altceva decat sa escaladeze tensiunile sociale si sa destabilizeze situatia politica.


Valeriu Saharneanu
Petru Bogatu
Efim Josanu
Dumitru Amihalachioaie
Aneta Grosu
Alina Radu
Viorica Cucereanu
Larisa Manole
Valentina Prisacaru
Paulina Condrea
Dinu Gajosu
Ion Axenti
Alex Barat
Constantin Lunca
Nina Serban
Stela Berghi
Sursa: Ziarul de Garda