ONG-urile studentesti din Romania sustin manifestarile de la Chisinau



Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania isi exprima solidaritatea cu protestele tinerilor din Republica Moldova. ANOSR reprezinta drepturile si interesele studentilor din Romania, inclusiv a studentilor din Republica Moldova care studiaza in tara noastra.

ANOSR se declara impotriva principiilor comunismului si impotriva ingradirii dreptului la libera exprimare. "In Romania, schimbarea a pornit de la tineri. A pornit de la studenti. A pornit de la oameni care au luptat pentru libertatea de a gandi, pentru libertatea de se exprima, pentru libertatea de a spera! O societate nu poate progresa fara a lua in considerare dorintele tinerilor. Acestia au demonstrat intotdeauna prin unitate si curaj", se arata intr-un comunicat al organizatiilor studentesti.

 

 

In continuarea comunicatului ANOSR invita la solidaritate "Sprijinim miscarile de sustinere a protestelor din Republica Moldova si invitam studentii, indiferent de nationalitate, sa se alature colegilor nostri moldoveni care vor protesta in orasele din Romania. Vom fi alaturi de oamenii care lupta pentru libertatea lor de exprimare. Aceste proteste pasnice vor avea loc in Iasi, Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si in alte centre universitare".

ONG-urile studentesti spera ca autoritatile din Republica Moldova vor trata cat mai serios si transparent aceste problema, fara a se recurge la o reprimare violenta a manifestarilor, astfel incat cetatenii care isi exercita dreptul la libera exprimare specific oricarei democratii, sa aiba de suferit.

 

http://www.stiriong.ro/