Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 1954

Votul tinarului constient - primul pas spre un trai decent!



Votul tinarului constient - primull pas spre un trai decent!În perioada lunii martie pina la 4 aprilie  2009, in orasul Cahul a demarat Campania de educare electorala a alegatorilor virgini, celor ce pentru prima data vor participa la alegerile din 5 aprilie 2009. Activitatile sunt posibile gratie finantatorilor: Fundatia Eurasia si NED (National Endowment for Democrasy) si gestionat de Centrul "Contact" Moldova.

Proiectul este realizat de Asociatia Obsteasca „Speranta" Cahul si se deruleaza cu succes in institutiile de invatamint din oras. Obiectivul general al proiectului "Eu - Cetatean activ! " este educarea si informarea tinerilor alegatori din orasul Cahul.

In prima etapa a proiectului echipa de lucru a selectat institutiile participante la proiect si a instruit 18 formatori locali din rindul celor mai activi si energici tineri din institutiile orasuli Cahul, LT "I.Creanga, LT "M.Eminescu" , LT "I. Voda", Colegiul Industrial Pedagogic si Scoala Profesionala Nr.1.

Seminarul instructiv, ce a s-a desfasurat la 13 martie a propus tinerilor, viitori formatori, raspunsuri la intrebarile: Ce sunt alegerile? De ce e important sa mergem la alegeri? Ce vom alege? Care sunt atributiile unui Parlament? ... Tinerii formatori au acumulat informatii, au participat la procesul de dezbateri la unele intrebari, au fost activi in cadrul activitatilor practice si au venit cu initiative de grup cum mai eficient sa explice colegilor despre importanta participarii la alegeri si prezenta la scrutin. În cadrul seminarului s-a mentionat importanta si puterea unui vot in cadrul alegerilor si faptul ca fiecare vot conteaza.

Acum fiecare grup de tineri formatori planifica si realizeaza intilniri cu tinerii, colegii de grupa, prietenii, organizeaza cluburi de dezbateri in institutiile sale cu scopul informarii si educarii electorale si cel mai important promovarii mesajului si sloganului Campaniei de educare electorala:  

Votul tinarului constient - primul pas spre un trai decent! 

Daca deja ai 18 ani esti dator  sa-ti exerciti functia ta de cetatean, trebuie sa fii capabil sa faci o alegere politica, prin votul tau sa decizi politica statului, sa participi la procesul de dezvoltare a democratiei si sa influientezi administrarea vietii publice. 

Realizeaza-ti dreptul tau si vino la alegeri la 5 aprilie 2009!