IDIS "Viitorul" califica invinuirile aduse de PCRM ca fiind nefondate



IDIS „Viitorul" respinge invinuirile aduse in Contestatia depusa de reprezentantul PCRM la CEC in data de 17 martie 2009 ca fiind nefondate. Pozitia oficiala a Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale „Viitorul" a fost prezentata azi, in cadrul sedintei Comisiei Electorale Centrale.

Toate actiunile civice elaborate si promovate de IDIS „Viitorul" se incadreaza totalmente in limitele statutare si legale in vigoare in R. Moldova.  IDIS „Viitorul" este o organizatie neguvernamentala, neafiliata politic si de utilitate publica, care are drept scop promovarea valorilor democratice si ale unui stat de drept. Acest statut al IDIS a fost dobandit in baza activitatii sale pe parcursul a circa 15 ani, recunoscut pe plan national si international, precum si confirmat in modul stabilit de legislatia Republicii Moldova.

Amintim ca la 17 martie 2009 reprezentantul PCRM la CEC a depus o contestatie prin care a adus IDIS „Viitorul" invinuiri pe cat de grave, pe atat de nefondate, solicitand atentionarea IDIS „Viitorul" pentru nerespectarea legislatiei electorale. Reprezentantul PCRM se refera la o serie de materiale de educatie civica, elaborate de IDIS „Viitorul", in cadrul proiectului „Stimularea responsabilitatii civice in cadrul campaniei electorale din 2009", finantat de Delegatia Comisiei Europene in Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European pentru Democratie si Drepturile Omului.

Referinta IDIS „Viitorul" la contestatia depusa la CEC de reprezentantul PCRM

Contestatia depusa la CEC de reprezentantul PCRM

Spot video "Votul tau iti aduce familia mai aproape"

Spot video "Trezeste-te si voteaza"

 

http://www.interlic.md