"Serviciul pentru Pace" dezminte legaturile sale cu organizatiile religioase



În discutie prin email, responsabilul pentru relatiile cu publicul a "Serviciului pentru Pace", Florin Turcanu, a recunoscut ca organizatia s-a a colaborat cu organizatiile mooniste in perioada 2005-2006: "...cu IRFF si Asociatia pentru Educatie, am colaborat in anii 2005-2006 in cadrul proiectului "Tinerii Schimba lumea", aceasta nu avea nici o legatura cu religia si erau implicate in acest proiect si alte ONG... Din momentul cind am aflat ca ele sint organizatii religioase am incetat colaborarea..."

"Noi nu avem nimic in comun cu IRFF sau alte organizatii mooniste din Moldova."

Totodata, reprezentantul SPP a recunoscut ca nu cunoaste daca organizatia sa, la nivel international, ar fi afiliata structurilor mooniste si a promis sa se consulte in aceasta problema cu presedintele SFP international.

Redau aici textul dezmintirii care urmeaza sa fie publicat in FLUX :

Asociatia Obsteasca "Serviciu pentru Pace" din Republica Moldova dezminte informatiile publicate de catre publicatia "Flux" in articolul din 24 martie 2009.

Serviciu pentru Pace din Republica Moldova nu are nici o legatura cu moonismul sau cu o alta religie din Moldova sau din alta tara. Articolul publicat in editia de marti, 24 martie 2009 din Cotidianul National "Flux", unde se prezinta ca Serviciu pentru Pace face parte din reteaua organizatiilor mooniste din Moldova nu corespunde realitatii si este o dezinformare.
Serviciu pentru Pace este o organizatie neguvernamentala, independenta, non-religioasa si non-politica. Scopul organizatiei este promovarea voluntariatului si schimbului intercultural in randul tinerilor, activitatile ei sunt strict axate pe activitati de ordin social.
Din momentul inregistrarii in 2002, la Ministerul Justitiei al Republicii Moldova activitatile de baza ale organizatiei sunt: activitati saptamanale la orfelinate si scoli internat; activitati de voluntariat la Azilul Republican pentru batrani si invalizi; proiecte ecologice; ajutor persoanelor in etate si familiilor defavorizate; seminare, training-uri si scoli de vara pentru promovarea conceptului de voluntariat; activitati culturale si sportive; schimburi internationale de voluntari. Deasemenea Serviciu pentru Pace este initiatorul si coordonatorul de baza al Festivalului National al Voluntarilor, care a devenit deja o traditie in Republica Moldova.
Serviciu pentru Pace dezminte informatiile publicate in articolul din 24 martie curent. Organizatia nu are nimic in comun cu nici o denominatie religioasa, scopurile si activitatile ei sunt strict de ordin social si sunt in conformitate cu legislatia in vigoare a Republicii Moldova.

Vitalie Bujac, Presedintele ONG Serviciu pentru Pace

 

Articol preluat de pe:

http://octavianracu.wordpress.com