CReDO recomanda partidelor sa-si imbunatateasca propunerile de politici anticoruptionale



Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO) recomanda concurentilor electorali sa-si imbunatateasca propunerile de politici anticoruptionale incluse in platformele electorale, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit sursei citate, partidele politice pun cel mai mare accent pe politici anticoruptionale cu caracter administrativ. 30% din toate actiunile anticoruptionale incluse in platformele electorale se refera la responsabilizarea mai mare a functionarilor publici, 13% - vizeaza consolidarea organelor de control. Transparenta finantelor publice se califica doar pe locul 3, cu 16%, iar combaterea crimei organizate pe locul 5, cu 8%.

CreDO constata ca lipsesc propunerile anticoruptionale in mai multe domenii specifice: domeniul de sanatate, social, educatie, domeniul fiscal, politie si domeniul vamal.

În acest sens, Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului recomanda liderilor politici sa acorde prioritate politi cilor de lupta impotriva conflictelor de interese, politicilor de transparentizare a contractelor publice, a proceselor decizionale, politicilor de lupta impotriva crimei si politicilor de informare in masa.

CReDO este o organizatie non-guvernamentala care promoveaza schimbarile democratice.
www.info-prim.md