ÃŽ.C.S. €žRED UNION FENOSA"S.A. lanseaza un apel de aderare la initiativa globala Ora Planetei 2009



Ora Planetei, initiata in 2007 de World Wildlife Fund (WWF) in Sidney (Australia) cadreaza perfect cu planul de eficienta energetica al Î.C.S. „RED UNION FENOSA"S.A., motiv pentru care administratia intreprinderii a luat hotararea de a se solidariza cu milioanele de persoane care lupta impotriva incalzirii globale.

Consumul excesiv si irational de energie electrica este una din cauzele incalzirii globale, chiar daca locuitorii planetei nu realizeaza inca pe deplin acest lucru. Moldova este o tara mica in comparatie cu marele state ale lumii, totusi consumul de energie electrica a crescut simtitor in ultimul deceniu. Cererea crescanda conduce inevitabil la marirea capacitatii de generare si  distribuire, iar la trecerea curentului electric prin fire, se stie, acestea se incalzesc si caldura se degaja in spatiu.

Î.C.S. „RED UNION FENOSA" S.A. lanseaza un apel catre toti consumatorii, invitandu-i sa stinga luminile si sa deconecteze instalatiile electrice pentru 60 de minute, sambata, 28 martie, ora 20.30, manifestandu-si astfel sustinerea pentru actiunea menita sa contribuie la sensibilizarea populatiei de pe mapamond cu privire la fenomenul incalzirii globale.

De la 2 milioane de persoane in 2007, care au participat pentru prima data in Sydney (Australia) la Ora Planetei, in 2008 numarul acestora a depasit 50 de milioane. In 2009 Ora Planetei isi propune sa implice 1 miliard de persoane in peste 1000 de localitati ale lumii.

WWF este una dintre cele mai mari si respectate organizatii de mentinere a mediului, cu peste 5 milioane de sustinatori, si cu o retea globala activa in peste 100 de tari. Scopul WWF este de a opri degradarea mediului natural al planetei si de a construi un viitor in care oamenii vor trai in armonie cu natura, prin mentinerea diversitatii biologice a planetei, asigurandu-se ca utilizarea resurselor naturale ce se reinnoiesc este durabila, si promovand reducerea poluarii si a consumului iresponsabil de resurse.

Î.C.S. „RED UNION FENOSA" S.A. promoveaza o politica de consum responsabil al resurselor si de eficientizare a consumului de energie electrica. Prin solidarizarea cu actiunea Ora Planetei intreprinderea transmite un mesaj clar privind posibilitatea implicarii fiecaruia in activitati de salvgardare a planetei, contribuind cu „un mic ajutor pentru o lume mai buna".

Unele dorinte necesita doar un mic impuls pentru a deveni realitate.

Pentru mai multe detalii accesati http://www.earthhour.org/

Î.C.S. „RED UNION FENOSA" S.A.

11.03.09