Pe pagina web alegeri.md a fost activata rubrica interactiva de intrebari si raspunsuri



Rubrica interactiva „Întrebari si Raspunsuri" a fost activata pe pagina web dedicata alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009 - www.alegeri.md, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit unui comunicat al Asociatiei pentru Democratie Participativa ADEPT, aparitia acesteia a fost motivata de numeroasele intrebari cu tematica electorala, adresate Asociatiei pentru Democratie Participativa ADEPT si partenerilor acesteia de catre cetatenii moldoveni, inclusiv cei aflati peste hotarele tarii.

La aceasta rubrica sunt plasate solutii si comentarii referitoare la cele mai frecvente intrebari despre drepturile si procedurile electorale pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, pe urmatoarele subiecte: despre votare, actele de identitate pentru votare, votul cetatenilor moldoveni aflati peste hotare, proceduri judiciare etc.

Astfel, orice persoana poate adresa, direct pe pagina web sau prin intermediul postei electronice (adept@e-democracy.md), intrebari ce tin de procedura electorala si domeniile conexe. Raspunsurile vor fi oferite prin intermediul postei electronice si/sau plasare pe site. Rubrica este editata in limbile romana, rusa si engleza, astfel ca intrebarile pot fi puse in una dintre aceste limbi.

Pagina electronica www.alegeri.md este elaborata si gestionata de catre Asociatia pentru Democratie Participativa ADEPT, parte componenta a Coalitiei Civice pentru Alegeri Libere si Corecte - „Coalitia 2009". 

 

Info-Prim Neo