Coalitia 2009 cheama MAI "la responsabilitate si normalitate"



Coalitia Civica pentru Alegeri Libere si Corecte - „Coalitia 2009" face apel catre Ministerul Afacerilor Interne (MAI) sa asigure un climat propice desfasurarii unor alegeri parlamentare libere si corecte, transmite Info-Prim Neo. Coalitia 2009 a transmis joi, 5 martie, ministerului un "Apel la responsabilitate si normalitate!", prin care solicita institutiei sa trateze cu responsabilitate sarcinile ce-i revin, sa respecte principiile care stau la baza functionarii acestei institutii si sa asigure un climat de normalitate, astfel incat cetatenii R. Moldova sa isi poata exprima votul liber si corect, in afara oricaror presiuni ce le-ar putea influenta participarea la vot sau optiunea politica.

Potrivit unui comunicat de presa difuzat de coalitie, aceste solicitari vin pe fondul incidentelor inregistrate in ultimele zile in R. Moldova (controlul efectuat la sediul postului de televiziune Albasat TV, supozitiile privind disparitia primarului de Vorniceni) si al riscului, in cazul escaladarii unor astfel de incidente, de a contribui la stabilirea unui climat electoral incert si complicat pentru alegatorii din R. Moldova.

Coalitia 2009 este o uniune benevola de organizatii neguvernamentale din R. Moldova care au drept scop sa contribuie la asigurarea unor alegeri libere, corecte, transparente si democratice ale Parlamentului R. Moldova si continua activitatile de promovare a unor alegeri libere si corecte demarate de Coalitia 2005 si 2007. La moment, Coalitia 2009 intruneste 66 de organizatii neguvernamentale.

Info-Prim Neo