Amici dei Bambini colecteaza fonduri pentru absolventi de gimnazii-internat



Asociatia Amici dei Bambini Moldova lanseaza campania de colectare de fonduri „Ajuta-ma sa-mi fac un viitor", destinata tinerilor absolventi ai gimnaziilor-internat. Actiunea se va desfasura in perioada 6 martie - 6 mai 2009 in cadrul centrului comercial „Everest".

„Acum, in ajunul sarbatorilor de primavara, cand toti copiii sunt prinsi de emotiile pregatirii celui mai frumos cadou pentru mama, copiii care au trait experienta abandonului isi pot doar imagina cum e sa ai alaturi pe cineva care se gandeste la tine. Si daca nu au avut parte de copilarie, impreuna ii putem ajuta sa-si faca un viitor. Sustinerea noastra astazi inseamna succesul lor de maine", se arata intr-un comunicat difuzat de Amici dei Bambini Moldova.

Stela Vasluian, directorul filialei Amici dei Bambini din Moldova, a declarat pentru Info-Prim Neo ca perioada primelor doua luni de primavara in holul centrului comercial va fi amplasata o boxa pentru donatii. În prima zi a campaniei (6 martie), beneficiarii directi ai actiunii sociale vor felicita cumparatorii centrului comercial „Everest" cu sarbatorile de primavara, oferindu-le in dar o felicitare confectionata de ei insisi cu multa daruire.

Campania are drept scop sustinerea unui grup de 35 de absolventi ai gimnaziilor-internat in integrarea lor sociala si profesionala - 20 de la Internatul nr. 2 din Chisinau si 15 de la patru scoli-internat din republica (Leova, Straseni, Orhei si Cazanesti, raionul Telenesti). Banii colectati in cadrul campaniei vor fi destinati pentru burse de studii, cazare, transport si alimentare. Cei 35 de tineri au fost deja identificati. Ei beneficiaza de sedinte de consiliere psihologica si sedinte de grup.

Campania „Ajuta-ma sa-mi fac un viitor" este o continuitate a concertului de binefacere organizat de Amici dei Bambini Moldova la 13 noiembrie 2008. Atunci, au fost colectati 21860 lei, alti 35 copii din cinci gimnazii-internat au capatat speranta intr-un viitor mai sigur.

Pe parcursul anului 2008, Asociatia Amici dei Bambini Moldova a mai sustinut 20 absolventi din patru gimnazii-internat. Ca rezultat al interventiei echipei de specialisti ai asociatiei, toti 20 sunt la moment cu actele in ordine si isi continua studiile in diverse institutii pre-universitare.

Asociatia Amici dei Bambini Moldova este prezenta in tara de mai bine de 10 ani cu diverse proiecte de cooperare menite sa promoveze dreptul copilului la familie si integrare sociala. 

 

Info-Prim Neo