A demarat campania de educatie civica "voTare"



Consiliul National al Tineretului din Moldova (CNTM) si Centrul National de Asistenta si Informare a ONG-urilor din Moldova „Contact" lanseaza Campania itineranta de educatie civica „voTare", transmite Info-Prim Neo.

Campania „voTare" se desfasoara in cadrul Coalitiei Civice pentru Alegeri Libere si Corecte - "Coalitia 2009" si face parte din proiectul „Campanie de educatie civica". Scopul proiectului este de a spori nivelul de intelegere a procesului electoral de catre cetatenii R. Moldova, cat si de stimulare a participarii acestora in cadrul alegerilor parlamentare 2009, se spune intr-un comunicat al organizatorilor.

Campania incepe la 3 martie 2009 in raioanele Sangerei si Orhei, continuand ulterior in toate cele 32 de raioane ale republicii, inclusiv in UTA Gagauz-Yeri. Campania va dura 25 de zile si are caracter nepartizan si impartial.

În campania itineranta vor fi mobilizate sase microbuze care vor circula concomitent in localitatile rurale pentru a oferi cetatenilor informatii si invitatii la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Peste 180 de voluntari instruiti anterior vor distribui materiale informationale, educationale si promotionale cetatenilor, produse de asociatiile membre ale Coalitiei 2009 (pliante, calendare, postere etc). Ei vor discuta cu locuitorii din comunitatile rurale de la usa la usa pentru ai incuraja sa participe la vot, vor explica procedura de vot si importanta participarii la alegerile parlamentare. De asemenea, voluntarii vor afisa postere informationale si promotionale in locurile publice (panouri, magazine, etc.) si vor plasa pavilioane mobile in centrele raionale, unde vor distribui materialele.

Proiectul „Campania de Educatie Civica" este finantat de catre Reprezentanta din Moldova a Fundatiei Eurasia din resurse financiare acordate de Agentia Suedeza pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala (Sida/Asdi), Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si de Fondul National pentru Democratie (National Endowment for Democracy) din SUA.

http://www.info-prim.md