La concertul "Trezeste-te si voteaza!"chisinauieni au spus ca vor vota



nataliabarbu_6318.jpgCirca o mie de tineri chisinauieni au iesit, in seara de vineri, 27 februarie, in scuarul Teatrului de Opera si Balet, pentru a lua parte la concertul non-politic cu genericul „Trezeste-te si voteaza!". În ritmuri de dans si fredonand piesele preferate, cei prezenti la concert au promis artisilor ca vor participa la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Actiunea a fost organizata de Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul", transmite Info-Prim Neo.

Astfel, pe scena amenajata in scuarul Teatrului de Opera si Balet din Chisinau, o parte din vedetele autohtone, printre care Aura, Alexa, Natalia Barbu, au incercat sa trezeasca prin muzica tineretul din amorteala si sa-l determine sa mearga la vot. În cadrul spectacolului au mai evoluat si trupele Onnik, Chocolate, London, Oktavyan, Show balet Danger. Invitata speciala a serii a fost interpreta din Romania Claudia (Cream).

Interpretii s-a aratat increzatori de posibilitatile lor de a convinge electoratul sa vina la alegeri, sperand in acelasi timp ca viata de dupa alegerile parlamentare se va schimba in bine.

„Lumea in R. Moldova nu mai are incredere in nimeni, iar prin acest spectacol incercam sa venim cu o vorba calda, cu o incurajare ca maine va fi mai bine, iar acest bine poate fi generat de votul fiecaruia dintre noi. Dupa alegeri sper ca tarisoara mea va avea parte de un viitor mai frumos, un pic mai multa stabilitate, un salariu mai mare pentru ca oamenii sa poata trai decent", a declarat pentru Info-Prim Neo interpreta Natalia Barbu.

În acelasi sens, Alexa a declarat ca lumea trebuie sa vina la alegeri, deoarece votul unui om foarte mult conteaza fiin si un punct ce il pui in viata ta, iar acest punct poate schimba ceva.

Cei prezenti la spectacol au primit de la organizatori pliante informationale care promoveaza mesaje de participare a tineretului din Moldova la procesul decizional din tara.

Potrivit coordonatorului relatii publice al IDIS „Viitorul", Laura Bohantov, initiativa data este parte componenta a proiectului „Stimularea responsabilitatii civice in cadrul campaniei electorale din 2009", finantat de Delegatia Comisiei Europene in Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European pentru Democratie si Drepturile Omului.

Evenimente similare au fost desfasurate la Balti si Cahul. 

 

http://www.info-prim.md