Presedintele CHDOM se vrea deputat independent



Presedintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului (CHDOM) din RM, Stefan Uratu, a depus luni, 23 februarie, documentele la Comisia Electorala Centrala (CEC) pentru a participa la alegerile parlamentare din 5 aprilie in calitate de candidat independent, transmite Info-Prim Neo.

Acesta s-a aratat optimist si a spus ca va acumula mai mult de 3% din voturile cetatenilor (3 % este pragul electoral pentru candidatii independenti, n.r.). „Eu sunt convins ca oamenii vor sa le apar drepturile", a declarat Uratu presei, mentionand ca una dintre lozincile sale suna in felul urmator: „Crede, voteaza si te salveaza".

Stefan Uratu a declarat ca s-a decis sa se lanseze in politica dupa incidentul petrecut la inceputul lunii februarie in fata Procuraturii Generale, cand a participat la un miting de protest care a degenerat intr-o bataie. „Cand am vazut ca guvernarea ne poarta cu minciunile si nici partidele nu pot sa intervina intr-un mod efectiv am zis ca trebuie sa fiu in sanul acestei puteri, pentru a putea efectua schimbarea spre bine", a declarat Stefan Uratu. „Daca voi fi in Parlament, cred ca voi putea sa deschid mai multe usi decat mi se deschid acum si voi fi purtatorul de cuvant al oamenilor", a mai spus presedintele CHDOM.

Stefan Uratu are 58 de ani. A fost membru al Partidului Comunist pana in 1989, iar de atunci nu a mai figurat pe listele vreunui partid politic si nu a participat la niciun scrutin.

El este al doilea aspirant independent la un loc in viitorul legislativ. Primul a depus documentele Sergiu Banari, membru in Consiliul municipal Balti, in varsta de 29 de ani.

Pentru a se lansa oficial in campania electorala cei doi trebuie sa fie inregistrati de CEC, in termen de maxim 7 zile de la data depunerii dosarului.

Tot astazi la CEC a depus documentele si Partidul Ecologist „Alianta Verde" din Moldova. Acesta va fi al doisprezecelea partid politic care va participa in campanie, in cazul in care va fi inregistrat de CEC.

 

Info-Prim Neo