Integrarea egalitatii de gen in dezvoltarea campaniilor de advocacy din perioada electorala



aleger_progen.jpgAlianta ProGen 2009 a organizat luni, 23 februarie, training-ul "Integrarea egalitatii de gen in dezvoltarea campaniilor de advocacy  din perioada electorala". La training au participat reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale si alte persoane interesate (din toate regiunile Moldovei).  În cadrul activitatilor s-a  abordat subiectul importantei integrarii egalitatii de gen in toate proiectele, ca problematica transversala.

De asemenea, participantii au fost familiarizati cu planificarea strategica a campaniei de advocacy, precum si cu toate tipurile de activitati pe care ONG-urile le pot face in perioada campaniei electorale, fara a face insa partizanat politic.
Totodata, au fost incurajate aliantele si parteneriate ONG-ONG, in scopul conjugarii eforturilor in atingerea obiectivelor proiectelro desfasurate.

Facilitatoare a activitatilor de training a fost Cristina Vaileanu, cunoscuta experta in materie de gen din Romania.
Participantii la training au fost implicati in activitati practice prin itnermediul carora au exersat nemiljocit integrarea dimensiuni ide genin proiectele pe care le desfasoara. Astfel, organizatiile care implementeaza proiecte in perioada campaniei electorale in scopul mobilizarii electoratului, vor beneficia de asistenta logistica si informationala, pentru a asigura si un impact de gen al activitatilor realizate.

Membrii Aliantei ProGen 2009, care detin expertiza in domeniul de referinta, vor acorda asistenta in implementarea activitatilor relevante ONG-urilor participante la training.

Training-ul face parte din ciclul de activitati desfasurate de Alianta ProGen - Alegeri 2009 si partenerii sai, in cadrul proiectului „Pledoarie pentru respectarea egalitatii de gen in alegeri", realizat cu suportul financiar al Fundatiei Soros-Moldova,Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala, Institutului pentru o Societate Deschisa (New-York), Fundatiei Eurasia si a Misiunii OSCE in Moldova.

 

http://www.alegeriprogen.md