Programul de granturi mici pentru sustinerea initiativelor democratice continua



Programul de granturi mici pentru sustinerea initiativelor democratice continua. Doritorii trebuie sa prezinte proiecte ce contin planuri de implementare precise si bine elaborate si explicatii clare privind modul in care vor fi atinse scopurile proiectului. Proiectele pot fi prezentate pana la 31martie. Programul este implementat de Ambasada Statelor Unite ale Americii, transmite Info-Prim Neo.

Programul finanteaza proiecte care au drept scop institutionalizarea unor procese deschise, pluraliste si democratice la nivel local, stimularea participarii publicului la luarea deciziilor si promovarea mass-mediei independente, accesul liber la informatie, transparenta in conducere, se spune intr-un comunicat al misiunii diplomatice, difuzat la 18 februarie.

Proiectele trebuie sa vizeaza educatia civica, promovarea societatii civile si a institutiilor democratice, campanii de lupta contra coruptiei, rezolvarea conflictelor si dezvoltarea economiei de piata, promovarea reformelor economice.

Conform aceleiasi surse, programul nu va finanta ajutor umanitar sau activitati de caritate, activitati politice si de partid, cercetari stiintifice, conferinte si/sau calatorii individuale in strainatate, activitati comerciale, proiecte ce presupun dezvoltarea institutionala primara a organizatiilor.

Programul de granturi mici pentru sustinerea initiativelor democratice a fost initiat in anul 1994 ca un mecanism flexibil care ar permite ambasadelor americane sa sustina dezvoltarea democratiei in Europa Centrala si de Est, Eurasia si CSI. În Moldova, programul si-a inceput activitatea in 1996.

 

Info-Prim Neo