Asociatia SOMATO consemneaza zece ani de activitate

Asociatia SOMATO, cu sediul in municipiul Balti, consemneaza un deceniu de activitate in domeniul sanatatii mintale.

„Pe parcursul acestor zece ani de activitate am derulat mai multe proiecte de pionierat in domeniul sanatatii mintale si am reusit sa convingem autoritatile locale si nationale de necesitatea creari unor servicii comunitare pentru persoane cu tulburari mintale", spune Jana Chihai, directorul executiv al Asociatiei.

Cu prilejul celor zece ani de activitate, Asociatia SOMATO declara ca va continua sa ramana fidela valorilor general-umane, iar echipa va da dovada de receptivitate la nevoile „celor mai tristi ca noi".

Asociatia SOMATO si-a inceput activitatea la 18 februarie 1999. Promoveaza o atitudine pozitiva si prietenoasa fata de persoanele cu probleme de sanatate mintala si contribuie la reabilitarea psiho-sociala a acestora.

În septembrie 2000, Asociatia SOMATO a fondat primul Centru de sanatate mintala din Moldova. În prezent, Centrul, care din 2004 are statut de institutie publica, este un serviciu de alternativa de asistenta sociala in domeniul sanatatii mintale, fiind finantat din bugetul municipiului Balti.

Din 2005, Asociatia SOMATO a creat si administreaza Centrul Advocacy in Sanatate Mintala, o structura de pionierat in domeniul sanatatii mintale din R. Moldova.

În cadrul Asociatiei functioneaza cinci programe pentru beneficiari si rudele acestora.

Asociatia SOMATO a jucat un rol important in initierea reformei sistemului de sanatate mintala din R. Moldova, devenind un instrument eficient de advocacy si lobby din domeniul respectiv.

Pe parcursul celor zece ani de activitate, Asociatia SOMATO a derulat mai bine de 25 de proiecte.

Pentru mai multe informatii despre activitatile Asociatiei SOMATO, accesati, va rugam, www.somato.md