ONG-urile din Moldova mobilizeaza electoratul pentru viitoarele alegeri



USAID/IREX a acordat granturi catre 12 ONG-uri locale prin intermediul Programului de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor din Moldova (CPP). Granturile oferite sustin initiativele ONG-urilor in sporirea ratei de participare a cetatenilor Moldovei la alegerile parlamentare din 5 Aprilie 2009.

ONG-urile situate in diferite regiuni ale tarii, activeaza cu scopul de a sensibiliza atentia publicului asupra alegerilor parlamentare, promoveaza responsabilitatea civica, si incurajeaza cetatenii sa voteze la alegerile curente. Directorul de program, Charles Butts, a mentionat: „Ca cetatean SUA care traieste si lucreaza in Moldova, pentru mine nu conteaza pentru cine oamenii vor vota in aceste alegeri. Importa nt este sa voteze, acesta fiind dreptul si responsabilitatea lor ca cetateni ai Moldovei." În total, valoarea grant-urilor USAID/IREX se estimeaza la 45.000 $.

ONG-urile planifica o varietate de activitati de promovare si stimulare a participarii la vot. Majoritatea organizatiilor au ca grup tinta tineretul, si in special persoanele care voteaza prima data. Grant-urile USAID vor sustine campanii de promovare in masa, dezbateri publice, activitati de la egal la egal, teatre sociale, si simulari de vot. ONG-urile vor atrage peste 10.000 de oamenii din diferite sate si orase din Moldova in activitatile sale.

Obiectivul principal al CPP este de a incuraja cetatenii din Moldova sa devina activi in participarea lor civica. Grupurile de cetateni si ONG-urile participante in CPP au finisat cu succes 218 proiecte de dezvoltare comunitara. Programul este finantat de USAID si implementat de IREX.

Cu deosebita consideratie,

Echipa CPP.

tel. 222992, 223385