Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 1933

A avut loc lansarea Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism (Romania)



Va anuntam cu deosebita placere ca joi, 22 ianuarie, in cadrul clinicii Terapiam, a avut loc lansarea Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism. La eveniment au participat alaturi de psih. Daniela Martinescu actrita Monica Davidescu, d-na Mirela Zivari, psih. Loredana Ionascu, d-na Geta Crisu, presedinta ANCAAR (Asociatia Nationala  a Copiilor si Adultilor cu Autism din Romania), Iuliana Scarlatescu, CJRAE (Centrul Jutetean de Resurse si Asistenta Educationala Ilfov), psihologi, medici, psihopedagogi, studenti, amintind aici si terapeutii ABA: Camelia Matei, Andreea Silivestru, Casiana Brici, Simona Chisamera, Voicu Lavinia.

 

 

Intr-un cadru restrans s-au discutat proiecte, s-au stabilit parteneriate, si mai ales s-au consolidat relatii intre oameni care au acelasi scop cu cel al Asociatiei noastre.

Asociatia pentru Intreventie Terapeutica in Autism are ca scop imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu autism.

  • isi propune sa informeze parintii despre metodele de interventie, terapie si evaluare in autism.
  • sa informeze studentii despre oportunitatile de cariera in domeniul terapiei comportamentale aplicate ABA.
  • sa informeze terapeutii despre cum sa devina consultati acreditati si recunoascuti. Si mai ales isi propune sa faca demersuri in sensul recunoasterii oficiale a acestei terapii si acestei meserii in tara.
  • sa informeze medicii de familie si pediatrii despre simptomele autismului si metodele moderne de terapie
  • realizarea unor materiale de informare (o carte, o revista, pliante, brosuri etc) despre problematica autismului.
  • realizarea si implementarea de proiecte de finantare pentru a-si realiza obiectivele pe termen lung si scurt.

Asociatia urmareste obtinerea unor fonduri si parteneriate cu diferite institutii, cu care sa poata face posibil indeplinirea acestor obiective.

Cel mai mare proiect in derulare A.I.T.A. este CAMPANIA DE INFORMARE asupra problematicii autismului si tehnicilor de interventie in autism. Scopul campaniei este de a informa specialistii, parintii si comunitatea in general despre autism, modalitatile de interventie, formele de manifestare si posibilitatile de integrare ale persoanelor cu autism. In cadrul acestei campanii vom sustine cursuri de informare lunar, pana in luna iunie 2009, si vom insoti fiecare curs de cate o brosura informationala.

Iar la sfarsitul campaniei vom publica un amplu material informational pe care il vom distribui la nivel national.