Campania ” Centura de siguranță” în plină desfășurare!



La data de 12 octombrie 2016, a fost organizată a doua întâlnire din cadrul campaniei ” Centura de siguranță”, lansată la 24 august curent https://goo.gl/SN3jH3, cu participarea reprezentanților Automobil Club din Moldova, angajaților INP și administratorilor companiilor de taxi din capitală.

Obiectivul de bază al ședinței a fost stabilirea unui dialog productiv între autoritățile locale (INP) și administratorii companiilor de taxi.

În cadrul întâlnirii, administratorii companiilor de taxi au declarat că controalele autoturismelor deja au demarat și că au fost luate primele măsuri cu scopul informării și resposabilizării șoferilor de taxi privind importanța utilizării centurilor de siguranță și atenției sporite la volan. Tot ei au reiterat necesitatea efectuării unui control tehnic al automobilului înainte de ieșirea din parcul auto, cât și procurarea scaunelor auto pentru copii de până la 12 ani.

rsz img 3885

 Cu ocazia întâlnirii, colonelul Botnari a menționat modificările Codului Contravențional adoptate în luna iunie curent. Printre acestea se numără și majorarea amenzilor în funcție de încălcările depistate. În opinia dlui colonel, înăsprirea amenzilor va crește gradul de implicare și responsabilizare a șoferilor și va crea condiții mai sigure pentru pasageri în traficul rutier. D-lui speră că astfel numărul accidentelor rutiere produse cu implicarea taxiurilor să se reducă semnificativ.

Dl Pavel Apostol, inspector superior INP, a prezentat datele statistice colectate odată cu lansarea campaniei ”Centura de siguranță”. Potrivit d-lui, de la începutul anului curent până la demararea campaniei au fost înregistrate 75 de accidente cu implicarea taxiurilor, în urma cărora au decedat 3 persoane și alte 42 s-au ales cu traume.

De asemenea, începând cu 10.09.2016 până în prezent, au avut loc 3 accidente rutiere, care s-au soldat cu 3 persoane rănite. Dl Apostol a precizat că de la începutul anului au fost întocmite 7190 de protocoale, pentru conducerea automobilului fără cuplarea centurii de siguranță.

Reprezentanta ACM, Tatiana Mihailova, a propus organizarea mai multor seminare, însoțite de discuții productive pe marginea acestui subiect. Pe parcursul campaniei de informare, ACM va împărți materiale informative cu privire la necesitatea cuplării centurii de siguranță, a scaunului auto pentru copii și alte informații utile pentru șoferii de taxi.

rsz img 3796

Ca urmare a celor decise la ședință, la data de 19 octombrie, Automobil Club din Moldova, în partenariat cu INP, au organizat o acțiune de monitorizare a taxiurilor privind respectarea regulilor de circulație, utilizarea centurilor de siguranță pe banchetele din față și din spate, dar și prezența sistemelor de reținere pentru copii în autoturisme. În cadrul evenimentului, reprezentanții ACM au distribuit broșuri informative, iar șoferilor de taxi cărora li s-au depistat încălcări, le-au fost întocmite procese verbale și au fost sancționați.

14787085 1325813974115819 1167874268 o

Acțiunea dată se va petrece zilnic timp de 2 săptămâni, cu prezența a unui echipaj INP însoțit de un reprezentat al ACM și al unei companii de taxi din capitală.

Ideea campaniei date aparține A. O. Automobil Club din Moldova și Alianţei Estice pentru Transport Sigur şi Durabil (EASST) fiind susținută activ de către Inspectoratul Național de Patrulare.

Pentru mai multe detalii : https://goo.gl/9aVEVt     

                                        https://goo.gl/z1tmOg

Articol adaugat de: ACM
Alte articole de la acest autor: