Încă două localități din Moldova vor avea parcuri de joacă și agrement pentru copii



Este vorba despre or. Căușeni și s. Feștelița din rl Ștefan Vodă. Activitățile au loc în cadrul proiectului ”Dezvoltarea strategică locală bazată pe drepturile omului şi egalitate de gen” implementat de către Centrul Informațional Tighina. Proiectul se desfășoară în perioada martie – octombrie 2016.

       Accentul fiind pus pe colaborarea autorităților locale cu comunitatea și mobilizare locală, s-au realizat un șir de măsuri care să identifice inițial necesitățile prioritare din comunități și instruirea părților implicate:

  • Au fost create Grupuri locale, membrii căror au fost instruiți în elaborarea propunerii de proiect și tehnici de mobilizare comunitară pentru dezvoltarea locală.
  • Desfășurate dezbateri publice, pentru a identifica      și pune în discuții necesitățile și problemele cu care se confruntă      localitatea. Au fost identificate mai multe necesități în localitățile țintă, dar in      ambele prin dezbateri s-a luat decizia să fie amenajate cîte un parc      de joacă și agrement, unde atît copiii cît și adulții să poată organiza      timpul liber. Vom valorifica potențialul local prin acțiunile care se vor      realiza, implicînd resursele umane, materiale, financiare existente.

Proiectul dat presupune implicarea largă a populației din localități. Se pune accent pe principiile egalității și nediscriminării, informării și participării, transparenței și responsabilității părților implicate.

Administrațiile publice locale din localitățile țintă se implică la maximum în activități. Implicarea cetățenilor împreună cu autoritățile locale în activitățile de proiect consolidează relațiile de încredere între cetățeni și administrația locală. Populația conștientizează importanța participării lor și a întregii comunități la dezvoltarea locală.

Lucrul a început! În fiecare localitate se implică meștrii locali în lemn și metal și se lucrează la confecționarea instalațiilor. Le urăm spor la muncă și într-un ceas bun!

 

Tudor Cîşlaru    

Director de proiect, Centrul Informațional Tighina (www.cit.md )

 

Acest material/publicație este realizat de Centrul Informațional Tighina cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene, Guvernului Suediei sau al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.