Baloane sparte in semn de protest fata de promisiunile goale ale autoritatilor in Anul Tineretului



flashmob_anul_tineretului.jpgCateva zeci de tineri cu atitudine civica au spart 365 de baloane rosii in semn de protest fata de promisiunile goale facute de autoritati in Anul Tineretului. Actiunea a avut loc vineri, 26 decembrie, in fata palatului Republicii. Au participat tineri neafiliati politic si tineri de la cinci organizatii de tineret ale partidelor politice: Alianta Moldova Noastra, Partidul National Liberal, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat si Partidul Democrat, transmite Info-Prim Neo.

„Activitatile intreprinse de autoritati in Anul Tineretului nu au avut nici un impact asupra tinerei generatii din R. Moldova. Acestea au purtat doar caracter festiv. Nu s-a intreprins nimic concret care ar fi putut schimba spre bine viata celor circa un milion de tineri din R. Moldova, dintre care o mare parte traiesc fara ingrijirea parintilor, plecati la munca peste hotare”, a spus organizatorul actiunii, Tudor Darie.

„R. Moldova se va confrunta cu probleme grave, daca autoritatile nu vor contribui la educarea tinerei generatii, sa suplineasca acest gol in educatia copiilor”, a mai spus Tudor Darie.

Potrivit presedintelui organizatie de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, George Mocanu, declararea anului 2008 – An al Tineretului a fost un truc ieftin al actualei guvernari, care a incercat sa manipuleze tinerii intr-un an pre-electoral.

Anul Tineretului a fost decretat de catre presedintele Vladimir Voronin la 26 decembrie 2007, iar la 26 decembrie 2008 s-a desfasurat o ceremonie de incheiere.

Info-Prim Neo