80 de tineri au spart 365 de baloane rosii in semn de protest fata de Anul Tineretului



80 de tineri au spart 365 de baloane rosii in semn de protest fata de Anul Tineretului Azi, 26 decembrie, orele 15:00, in fata Palatului Republicii, a avut loc o actiune simbolica de protest (flash-mob), organizata de un grup de 80 de tineri cu atitudine civica, care au spart 365 de baloane rosii, in semn de protest fata de promisiunile goale ale guvernarii in Anul Tineretului.

În cadrul actiunii au participat atat tineri neafiliati politic, cat si tineri de la cinci organizatii de tineret ale partidelor politice – Alianta Moldova Noastra, Partidul National Liberal, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova si Partidul Democrat din Moldova.

Tinerii au catalogat Anul Tineretului ca fiind o actiune populista a guvernarii, lansata intr-un an preelectoral, marcata prin arestarea mai multor tineri in cadrul actiunilor de protest si sechestrarea calculatoarelor a 12 forumisti. Activitatile din Anul Tineretului au purtat un caracter festiv (emisiuni tv, festivaluri, concursuri, concerte etc) si mai putin activitati concrete, care ar fi putut schimba spre bine viata celor circa un milion de tineri din Republica Moldova, dintre care o mare parte traiesc fara ingrijirea parintilor, plecati la munca peste hotare.

Amintim ca Anul Tineretului a fost decretat de catre presedintele Vladimir Voronin la 26 decembrie 2007, iar la 26 decembrie 2008 urmeaza sa se desfasoare o ceremonie de incheiere.

Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati:

Tudor Darie, organizator, tudor.darie@nmg.md, 079689933