"Coalitia-2009" indeamna Legislativul sa numeaca data cand se vor desfasura alegerile parlamentare



Coalitia civica pentru alegeri libere si corecte „Coalitia-2009” indeamna Legislativul sa fie transparent la numirea datei alegerilor parlamentare. Coalitia-2009 a prezentat, marti, primul raport de monitorizare a perioadei preelectorale, realizat in perioada octombrie-decembrie, informeaza Agentia DECA-press.

Presedintele Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului din Moldova (LADOM), Paul Struzescu, a spus, marti, intr-o conferinta de presa, ca pregatirea de alegerile parlamentare porneste chiar de la legislativ, care ar fi trebuit deja sa numeasca zi in care s-ar desfasura scrutinul parlamentar.

„Cu regret Parlamentul nu abordeaza din timp problema numirii datei alegerilor, ceea ce tine in suspans intreaga societate politica. De altfel, Parlamentul isi incheie activitatea la 26 decembrie si isi va relua activitatea abia in februarie, 2009”, a precizat Strutzescu.
 
El a spus ca societatea civila este ingrijorata si de faptul ca Parlamentul nu a manifestat o reactie adecvata nici fata de hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului privind legea cetateniei ce interzice persoanelor cu doua cetatenii sa devina deputati, dar nici fata de recomandarile Comisiei de la Venetia privind legislatia electorala.

„Acest fapt pune la indoiala sinceritatea puterii de a organiza alegeri libere si corecte”, a precizat Paul Strutzescu.

„Coalitia-2009” va monitoriza perioada preelectorala, perioada electorala, precum si cea de dupa alegerile parlamentare.

 

DECA-press