Societatea civila din Moldova isi lanseaza propria televiziune pe Internet



Societatea civila din RM va avea propriul post de televiziune publica. Deocamdata pe Internet. Saptamana viitoare va fi lansat Public TV, un proiect ce va fi coordonat de catre Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului dar la care vor putea participa orice ONG din tara noastra.

Organizatii neguvernamentale, care vor fi interesate sa participe la acest proiect, pot transmite inregistrarile video de la evenimentele pe care le organizeaza, iar acestea vor fi plasate pe portalul multimedia dupa categoria si tematica abordata. Portalul se doreste sa fie si un fel de arhiva video a societatii civile din Moldova.

Cei din societatea civila vor, de asemenea, sa dea un exemplu de televiziune publica celor de la M-1. Daca le va reusi acest lucru, ramane sa vedem.

 

Adevarul e ca acest portal nu poate fi numit o televiziune autentica, inclusiv din motivul lipsei unei echipe de jurnalisti profesionisti in gestionarea acestuia. Fiecare ONG va fi "regizorul, producatorul si realizatorul" propriului material.

Deoarece acum site-ul este in testare, nu voi plasa linkul spre el. În schimb, de saptamana viitoare veti putea viziona reportajele de pe aceste portal.

Acum in RM exista o televiziune on-line JurnalTV (www.jurnaltv.md) si un portal multimedia al Obiectiv Media Grup (www.omg.md). De asemenea, un post de televiziune EU TV emite on-line (www.eutv.md), insa deocamdata calitatea transmisiunilor pe Internet lasa mult de dorit (tentativele mele de a urmari, de peste hotare, emisiunile EU TV, pe net, au iesuat din motiv ca imaginea frana foarte mult, chiar daca viteza Internetului la care eram conectat era buna). Mai exista un post TV - PRO TV Chisinau (www.protv.md) care plaseaza pe pagina sa web reportajele inregistrate.

Putem spune ca suntem abia la inceput de cale in ce priveste televiziune pe Net in RM, care sunt convins, are un mare viitor.

http://oleg-cristal.blogspot.com/