Partidele politice au participat la o expozitie comuna



Aproape jumatate dintre partidele politice inregistrate in Republica Moldova au participat miercuri, 3 decembrie, la expozitia Partide.md, eveniment organizat de Comisia Electorala Centrala si Asociatia pentru Democratie Participativa ADEPT.

14 formatiuni politice si-au instalat stand-uri in Palatul Republicii. Unii lideri de partide au fost prezenti la eveniment fara a amenaja panouri promotionale. Formatiunile au impartit pliante si publicatii periodice ale partidelor precum si alte obiecte cu publicitate. Pe stand-uri au fost asezate poze cu lideri si membri ai formatiunilor, drapele si logo-uri.

Partidul Comunistilor a fost singura formatiune care a instalat un stand, fara ca la eveniment sa participe vre-un reprezentant al formatiunii. Acesta continea doar un mesaj electoral in care se explica „de ce si opozitia va vota pentru comunisti”. Printre motive figurau explicatii precum ca „este unica sansa pentr u a reunifica Moldova”, sau de a continua procesul de integrare europeana si de a pastra relatii de incredere cu Rusia.

Participantii la eveniment au avut posibilitatea sa-si prezinte programele electorale si pozitia referitor la diferite evenimente si stari de lucru.

Potrivit CEC, actiunea vine sa ofere o imagine de ansamblu asupra partidelor si este un prilej pentru formatiuni sa comunice cu presa si sa informeze cetatenii despre ofertele lor politice.

Igor Botan, director executiv ADEPT, a mentionat ca participarea in comun a partidelor la acest eveniment reprezinta o incalzire inainte de campania electorala care va incepe in curand.

www.info-prim.md