Pictorii contra coruptiei intr-o noua editie



Noua editie a culegerii „Pictorii contra coruptiei", lansata miercuri, 3 decembrie, de Transparency International (TI) Moldova, cuprinde peste 500 de caricaturi ale artistului Ion Matu, care ilustreaza coruptia in randurile partidelor politice, dar si alegerile din Moldova. Cel de-al noualea volum de acest gen a fost editat intr-un tiraj de 400 de exemplare, transmite Info-Prim Neo.

Publicatia are conotatie electorala, fiind destinata atat publicului simplu, in speranta de a-l face mai activ, cat si partidelor politice, pentru ca acestea sa lupte pentru adevaratele valori ale democratiei, a declarat directorul TI Moldova, Lilia Carasciuc.

Potrivit caricaturistului Ion Matu, R. Moldova se confrunta in perioada alegerilor cu o problema cu doua taisuri: Partidele politice fac promisiuni fara acoperire, iar electoratul din Moldova le accepta. „Electoratul este ingenunchiat de catre promisiunile partidelor politice, iar da ca mai sta in genunchi inca cativa ani risca de a fi decapitat. Astfel, fiecare cetatean in parte trebuie sa gaseasca inspiratie sa identifice un partid politic care sa fie in unison cu aspiratiile societatii moldovenesti", crede autorul.

TI Moldova a lansat in aceeasi zi Manualul de jurnalism de investigatie. La elaborarea manualului si-au adus contributia Constantin Marin, Petru Bogatu, Ion Bunduchi, Arcadie Gherasim, Ion Guzun si Georgeta Stepanov. TI Moldova va dona o parte dintre carti facultatilor de profil. Manualul jurnalism de investigatie a fost publicat in o mie de exemplare.

www.info-prim.md