Educatie pentru cetatenie activa si democratica Cahul



Asociatia Familiilor MonoParentale a organizat o noua intrunire cu tinerii de la Colegiul Industrial - Pedagogic din orasul Cahul in cadrul Clubului Voluntarilor. Aceasta activitate face parte din cadrul proiectului "Educatie pentru cetatenie activa si democratica", sustinut financiar de Ambasada SUA in Moldova.

La activitate au participat 21de tineri de la anul I, Asistenta Sociala. Tema de discutie a fost "Comunicarea si rezolvarea conflictelor". Tinerii au relatat unele situatii de conflict dintre prieteni, colegi la care au fost implicati direct sau indirect. Deasemenea ei au demonstrat creativitate si originalitate atunci cind au reprezentat prin desen notiunea de conflict. Metodele de lucru au fost interactive si diverse ceea ce a permis elevilor sa se implice activ.

În cadrul intrunirii au fost identificate principalele surse ale conflictului, s-a discutat despre clasificarea si consecintele conflictelor asupra formarii personalitatii. Deasemenea tinerii au analizat citeva studii de caz la care au propus mai multe modalitati de solutionare a conflictelor. Apoi au analizat Diagrama „Stiluri de abordare a conflictelor", care a trezit un mare interes din partea tinerilor.
Participantii au beneficiat de materiale informative. Din fisele de evaluare am constatat ca activitatea a fost interesanta si utila.

Echipa de implimentare.