Comunicat al Organizatiilor basarabenilor din Romania



Organizatiile Non Guvernamentale si apolitice, care reprezinta tinerii basarabeni din Romania isi declara nemultumirea referitoare la afirmatiile facute luni 24.11.2008, la Chisinau, de cativa membri ai unor organizatii si grupuri de initiativa studentesti basarabene din Romania. Acestia au declarat, in mod fals ca tinerii basarabeni ar sustine un anumit candidat (Eugen Tomac, PD-L) la functia de deputat in Parlamentul Romaniei.

Consideram ca demersul sustinerii unui politician intr-o campanie electorala, indiferent din formatiunea politica din care face parte, contravine statutului unei organizatii non-guvernamentale studentesti, care pretinde ca este apolitica.

Mentionam ca autorii declaratiilor de la Chisinau nu dispun de legitimitatea necesara pentru a-si asuma asemenea actiuni si nu pot vorbi in numele nostru.

Organizatiile si grupurile de initiativa ale tinerilor basarabeni din Romania raman fidele principiilor discutate si stabilite la Timisoara la 14-17 noiembrie 2008, in cadrul primei intalniri a tuturor reprezentantilor tinerilor basarabeni din Romania.

Atunci s-a decis ca ONG-urile trebuie sa actioneze numai in sprijinul studentilor si elevilor basarabeni din Romania, fara a se implica in activitati politice.

Organizatiile semnatare:

Grupul de Initiativa Basarabeana Cluj
Grupul de Initiativa a Romanilor din Basarabia Suceava
Asociatia Studentilor Basarabeni Oradea
Clubul Studentilor Basarabeni si Bucovineni Galati
Grupul de Initiativa a Tinerilor Basarabeni din Bucuresti
Asociatia Studentilor Basarabeni Craiova


Persoane de contact
Nicu Leva +40740 388 614
Petru Ciolpan +40762 66 05 09

Data:
25.11.2008