Nu va bateti copiii, indeamna parintii organizatii neguvernamentale pentru protectia copiilor



Centrul National de Prevenire a Abuzului fata de Copii (CNAPC), Ministerul Protectiei Sociale, Familiei si Copilului si Alianta ONG-urilor active in domeniul protectiei sociale au lansat campania privind prevenirea abuzului fata de copii „Observati-ma, Auziti-ma, Ajutati-ma", informeaza Agentia DECA-press.

Daniela Popescu, presedintele centrului, a spus, miercuri, intr-o conferinta de presa ca potrivit  raportului UNICEF „Violenta fata de copii in Moldova" din 2007, 25% din copii recunosc ca sunt batuti de parinti.

„Scopul campaniei este de a atrage atentia asupra faptului ca violenta impotriva copilului este un fenomen ascuns. Exista multi parinti care isi bat copii, dar acestia se tem sa spuna. De aceea identificarea si raportarea cazurilor de abuz fata de copii trebuie sa vina din partea persoanelor din afara familiei: rude, vecini, profesori, medici", a spus ea.

Pe durata campaniei vor fi organizate un  sir de activitati sa raspindeasca mesajul campaniei prin intermediul posterelor, bannerelor, dar si spoturilor care vor fi difuzate la radio. În special pentru parinti va fi editata o brosura despre metodele de educatie non-violenta.

DECA-press