O fundatie comunitara colecteaza fonduri in benerficiul locuitorilor orasului Ungheni



Fundatia Comunitara Ungheni a adunat mai bine de 260 mii lei in cadrul unor campanii de colectare a fondurilor, desfasurate pe parcursul anului curent, informeaza DECA-press.

Banii au fost donati de agenti economici, administratia publica locala si de simpli cetateni si vor fi utilizati pentru diverse initiative importante pentru comunitate.

„În activitatea noastra ne-am propus nu numai sa colectam bani pentru actiuni concrete, ci am dorit sa sensibilizam locuitorii orasului despre rolul lor in dezvoltarea comunitatii. Si nu conteaza ca o banca a donat 10 mii de lei, iar un simplu cetatean – doar un leu. Fiecare banut este important prin faptul ca locuitorii nu sunt indiferenti fata de problemele orasului. Iar cu efortul fiecaruia dintre noi pot fi solutionate probleme mari”,  a spus Valeriu Botnari, director executiv al Fundatiei Comunitare Ungheni.

În prezent, in Moldova exista patru fundatii comunitare active: la Soroca, Orhei, Ungheni si Cahul, toate fiind create cu asistenta proiectului PNUD „Dezvoltarea durabilitatii financiare a organizatiilor societatii civile in Moldova” din fondurile Guvernului Romaniei si Fundatiei Soros-Moldova.

DECA-press